Cloudflare lijkt wel een wondermiddel. Het maakt je website supersnel en houdt ook nog eens spammers en hackers buiten de deur.
Hoe werkt het?
Cloudflare is een soort tussenstation, tussen de bezoeker en je website. Zonder Cloudflare komt een bezoeker die naar je website surft rechtstreeks op onze webserver terecht.
Om Cloudflare te kunnen gebruiken moeten we gebruik maken van hun DNS-server (een soort adressenbestand dat jouw domeinnaam aan onze server koppelt). Daarna komt een bezoeker niet langer rechtstreeks op onze server terecht.
Sneller
Zodra iemand een pagina van je website bezoekt, komt hij terecht op de pagina die gedupliceerd staat op het tussenstation van Cloudflare. Op die manier voorkomen we dat iedereen massaal op onze hoofdserver belandt. Veel verkeer vertraagd namelijk de snelheid.
Deze gedupliceerde pagina laadt veel sneller en is daarnaast gecomprimeerd. Wanneer je een aanpassing doet aan je website vernieuwen we het duplicaat op het tussenstation automatisch.
Dankzij een snellere website scoor je ook meteen meer "punten" bij Google.
Wijzigingen maken aan je website
Na een wijziging moet het geheugen worden leeggemaakt. Hierdoor is het enkele seconden wachten tot je de wijziging op je website ziet.
Ook speelt het geheugen (cache) van je browser een rol. Als je eenmaal een pagina hebt bekeken zit deze voor 4 uur in het geheugen van je browser opgeslagen.
Door de pagina opnieuw te laden via de "Vernieuwen"-knop (cirkel met een pijltje) zal je de wijzigingen wel te zien krijgen.
Veiliger
Via een uitgebreid algoritme bepaalt CloudFlare de reputatie van een bezoeker. Wanneer een bezoeker een slechte reputatie heeft, moet hij eerst een CAPTCHA oplossen voordat hij op je website terecht komt.
Er zijn ontzettend veel geautomatiseerde bots op het internet die ongewenst verkeer naar jouw website sturen. Doordat de bezoekers al bij CloudFlare worden gestopt scheelt het onnodig dataverkeer naar onze server waardoor deze optimaler kan blijven werken en alle websites supersnel blijven.
DDoS-aanvallen
Een goed voorbeeld zijn DDoS-aanvallen. DoS staat voor Denial-of-Service en zorgt dat een server niet meer in staat is te functioneren, bijvoorbeeld door een tekort aan werkgeheugen. Je kan het vergelijken met een hele grote groep mensen die allemaal tegelijk een kantoor naar binnen willen. Resultaat? Het duwen en trekken zorgt ervoor dat niemand naar binnen kan.
Domeinnaam beheer
Om Cloudflare te kunnen gebruiken moeten wij je domeinnaam technisch kunnen beheren. Hiervoor verhuizen we je domeinnaam naar onze dienstverlener Gandi.net. Waarna wij je domeinnaam volledig voor je configureren. Uiteraard blijft je domeinnaam geregistreerd op jouw naam en blijf je altijd de controle behouden.
Lage kosten
Dankzij Cloudflare hoeven wij niet te investeren in een extreme serverinfrastructuur, maar kunnen we onze serverkosten zo laag mogelijk houden waarvan onze klanten uiteraard meegenieten.