De titel die je zelf aan een pagina geeft is een 'strong signal' geworden, in plaats van 'dit wordt het'.
Google is de laatste jaren steeds flexibeler en zelfstandiger geworden met bepalen wat de paginatitel zou moeten zijn. Soms per zoekopdracht verschillend zelfs, wel of niet merknaam ervoor, stukken inkorten, andere zoektermen er in verwerken, etc.
Paginatitels worden automatisch door Google gegenereerd, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de content van een pagina als de verwijzingen naar een pagina.
Wat is een goede paginatitel?
Om te voorkomen dat Google je paginatitels aanpast zijn er een aantal punten waar je op kunt letten bij het schrijven van titels:
- Een beschrijvende titel, die duidelijk de inhoud van de betreffende pagina weergeeft.
- Gebruik je merk/bedrijfsnaam in de titels, maar op een korte en bondige manier.
- Maak je titels niet te lang (maximaal 65-70 tekens).
- Vermijd overmatig gebruik van zoekwoorden.
Waarom past Google paginatitels aan?
Zelfs pagina's met goed geformuleerde titels worden soms echter met andere titels weergegeven in de zoekresultaten van Google. Dit om de relevantie van het resultaat voor de zoekopdracht beter aan te geven.
Als je merkt dat je pagina's met aangepaste titels worden weergegeven in de zoekresultaten, controleer je of één van de bovenstaande problemen van toepassing is op jouw titels. Als dit niet het geval is, kan je overwegen of de alternatieve titel beter aansluit bij de zoekopdracht.