Sta je niet in de top drie van Google? Dan doe je niet mee.
Oké, enigszins overdreven, maar niet ver van de waarheid. Kijk eens naar je eigen gedrag op zoekmachines. Soms klikken we zonder na te denken op het eerste resultaat. Niet wat je zocht? Dan is de logische volgende stap om het tweede resultaat te bekijken. Wanneer het derde resultaat nog niet is wat we zoeken passen we de zoekterm aan.
Dit werkt niet voor iedereen zo, en zeker niet in iedere situatie. Maar het grootste deel van de tijd is dit hoe er gegoogeld wordt. En sta je dan niet in de top drie, dan doe je dus niet mee.
Maar hoe kom je in die top drie?
Er is niemand die je dat met zekerheid kan zeggen. We kunnen wel kijken naar twee zaken die je in ieder geval gaan helpen om hoger in de zoekresultaten te komen.
- Goede techniek
- Goede inhoud
Wat betreft punt één, goede techniek; we've got your back!
Wanneer jouw website op ons platform draait is deze altijd up-to-date. Ten opzichte van onze concurrenten scoren de websites die wij bouwen in verschillende tools erg hoog.
We zijn dol op de nieuwe website die werd ontwikkeld voor Vormingscentrum. Dat heeft alles te maken met de intuïtieve en fraaie vormgeving, de grote mate van flexibiliteit en beheersbaarheid van de content, de naadloze samenhang met onze administratieve backend, maar zeker ook de enorme stappen voorwaarts qua zoekmachineoptimalisatie. Over de gehele lijn voelde de samenwerking aan als professioneel en aangenaam. Warm aanbevolen!
Goede inhoud
Het is voor een zoekmachine zoals Google belangrijk om hun gebruikers naar de beste websites te sturen. Ze willen namelijk geen gebruikers kwijtraken aan alternatieve zoekmachines die betere resultaten geven.
Betere resultaten
Maar wat is dan een 'beter resultaat' als het gaat om 'inhoud'? Kort gezegd; relevante, actuele en unieke informatie.
Relevant wil zeggen dat je schrijft over zaken binnen jouw vakgebied zodat de zoekmachine verschillende onderwerpen aan elkaar kan koppelen.
Actueel wil zeggen dat zoekmachines over het algemeen meer waarde hechten aan "nieuwe" artikelen dan aan "oude" artikelen. We leven namelijk in een wereld waarin alles snel veranderd.
Bovenstaande wil niet zeggen dat pagina's van jaren oud niet meer gevonden worden. Als deze oude artikelen uniek zijn, dus als er geen of weinig andere websites met vergelijkbare informatie bestaan, zijn ze alsnog waardevol.
Wat moet ik schrijven?
Je kunt denken aan een blog of nieuwsrubriek. Maar ook je portfolio en je laatste projecten bestaan uit inhoud. Je kunt ook een kennisbank op je website beginnen. En als je online verkoopt dan kun je ook aan je producten relevante informatie toevoegen.
Heb je momenteel geen blog, nieuwsrubriek, portfolio of één van de andere bovenstaande onderdelen op jouw website, maar zou je zoiets wel graag willen? Laat het ons weten en we bekijken samen wat voor jouw website de beste oplossing is.